Belastingdienst

In mijn recente project bij de Belastingdienst heb ik een sleutelrol vervuld bij het herontwerpen van de ICT888 app, een essentiële interne tool.

Service

Design System, Native App, Product Design, Prototyping, Service Design, Facilitate workshops

Client

Belastingdienst

Year

2023

Description

In dit ambitieuze project bij de Belastingdienst heb ik een sleutelrol gespeeld in het herontwerpen van de ICT888 app en het ontwikkelen van een nieuw design system. Dit initiatief vereiste een diepgaande transformatie van de bestaande app om deze in lijn te brengen met de laatste Android en iOS ontwerprichtlijnen. Mijn bijdrage strekte zich uit van het vernieuwen van alle app-schermen tot het creëren van een coherent en flexibel design system dat als fundering dient voor toekomstige ontwikkelingen.

Kernpunten

Herontwerp van de Interface: Ik heb de volledige user interface van de app herontworpen, elk scherm opnieuw opgebouwd volgens de standaarden van Android en iOS. Dit resulteerde in een verbeterde gebruikerservaring en een grotere consistentie over verschillende platforms.

Ontwikkeling Design System: Een belangrijk onderdeel van mijn werk was het creëren van een nieuw design system. Dit system biedt een reeks richtlijnen en componenten die zorgen voor uniformiteit en schaalbaarheid in de app-ontwikkeling, wat bijdraagt aan een efficiëntere workflow en consistentie in de gebruikersinterface.

Gebruikerstesten: Het testen met eindgebruikers was cruciaal in het proces. Hun feedback heeft ons geholpen om het ontwerp en de functionaliteit van de app te finetunen voor optimale prestaties.

Innovatie: Slimme Chatfunctie: De introductie van een slimme chatfunctie was een belangrijke innovatieve stap, die de interactie van gebruikers met de app verbetert en een nieuwe manier biedt om snel informatie te vinden en problemen op te lossen.